На кордоні на Чернігівщині та Сумщині зводять додаткові потужні смуги оборони, - ОК "Північ"

Читать на русском

На кордоні на Чернігівщині та Сумщині зводять додаткові потужні смуги оборони, — ОК

На кордоні на Чернігівщині та Сумщині зводять додаткові потужні смуги оборони, — ОК "Північ"

Наразі зводять додаткові смуги оборони углиб Чернігівської та Сумської областей на північному кордоні України, вони є дуже потужними.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник ОК "Північ" Вадим Мисник, відповідаючи на питання, чи готові фортифікації на Чернігівщині й Сумщині настільки, щоб завадити спробам перейти кордон.

"Лінія оборони вибудувана, вона вже є, і ми її посилюємо. Вглиб (цих областей, — Ред.) вибудовуються додаткові смуги, дуже потужні", — сказав він.

Мисник зазначив, що на ділянці кордону з Білоруссю на Чернігівщині військові наразі не спостерігають диверсійних груп з боку Білорусі.

"Але наша розвідка постійно відстежує їхні переміщення і те, що у них відбувається. У них протягом місяця були заходи перевірки бойової готовності, і ми знаємо, що там долучалися, порівняно з минулим роком, набагато більше військовозобов’язаних до військових частин. Але зараз уже, з 17 квітня, почався процес повернення додому", — заявив речник.

Він поінформував, що, враховуючи досвід 24 лютого 2022 року, ЗСУ знають, звідки просувалися росіяни, знають рельєф і територіальні особливості українських територій і які РФ має спроможності на цьому напрямку.

"Тож ми розглядаємо (різні, — Ред.) варіанти, щоб дати відсіч у разі необхідності", — сказав Мисник.

Відповідаючи на питання, речник зазначив, що ротація військових РФ на прикордонні, за даними розвідки, здійснюється постійно.