Джорджія Мелоні вважає сурогатне материнство "нелюдською практикою"

Читать на русском

Джорджія Мелоні вважає сурогатне материнство

Джорджія Мелоні вважає сурогатне материнство " нелюдською практикою"

Прем’єр Італії Джорджія Мелоні заявила, що сурогатне материнство є "нелюдською практикою", за якої до дітей ставляться як до "продуктів із супермаркету".

Заяву Мелоні в п’ятницю наводить агентство Reuters .

Глава італійського уряду закликала парламент ухвалити законопроєкт про кримінальне переслідування тих, хто виїжджає за кордон, щоб отримати дитину від сурогатної матері.

Сурогатне материнство в Італії вже є незаконним і карається тюремним ув’язненням і штрафами. Але права коаліція Мелоні пообіцяла запровадити ще суворішу заборону в рамках своєї консервативної програми.

"Ніхто не зможе переконати мене, що здавати своє лоно в оренду – це акт свободи, ніхто не зможе переконати мене, що розглядати дітей як безрецептурний товар у супермаркеті – це акт кохання", – сказала вона на заході в Римі.

"Я, як і раніше, вважаю практику оренди матки нелюдською, я підтримую запропонований закон, який робить це універсальним злочином", — додала Мелоні.

Італійський парламент обговорює законопроєкт, розроблений партією "Брати Італії" Мелоні, який забороняє італійцям народжувати дітей у країнах, де сурогатне материнство є законним – таких як США та Канада. Позиція партії перегукується з позицією Ватикану.

Законопроєкт, схвалений нижньою палатою парламенту Італії, а зараз перебуває на розгляді в Сенаті, розкритикували правозахисні групи та деякі опозиційні політики, які вважають, що він спрямований проти ЛГБТК-спільноти.