Мешканці Джанкоя коригували удари по летовищу, — Андрющенко

Читать на русском

Мешканці Джанкоя коригували удари по летовищу, — Андрющенко

Мешканці Джанкоя коригували удари по летовищу , — Андрющенко

За словами радника мера Маріуполя, у теорії противник мав захищати свій військовий об’єкт на окупованому півострові, проте Сили оборони завдали значної шкоди окупантам.

17 квітня на території тимчасово окупованого Кримського півострова пролунали вибухи і удари припали на аеродром у Джанкої. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі "24 каналу" поділився деякими подробицями з цього приводу.

За його словами, ця територія в Криму в теорії мала бути дуже захищеною, однак вийшло так, що Сили оборони завдали потужних ударів, а окупанти не змогли їм завадити.

Примітно, як додав радник міського голови, удари коригували місцеві жителі, які перебували в цей момент у прямому ефірі. Це і є причина, через яку жителі півострова в місцевих Telegram-каналах скаржилися на кількість вибухів

Окрім того, якби вибухи в Джанкої не були "показані в прямому ефірі", росіяни б приховали їх. Так дуже часто відбувається, заявив Петро Андрющенко.

Окремо було зазначено, що на летовищі в Джанкої були зосереджені російські літаки і гвинтокрили. Поки що в мережі немає супутникових знімків, однак коли вони з’являться, то стане відомий масштаб втрат росіян.

Петро Андрющенко також припустив, що противник міг перекинути частину своїх систем ППО з Криму до захопленого Бердянська та Маріуполя, адже це фактично перша лінія оборони.

"Це шалений удар по репутації Путіна... Це непоганий початок, не дарма було анонсовано "українське літо в Криму". Крім того, ми допрацювали морські дрони, і тепер вони можуть нести більшу кількість вибухівки. Тому в Криму цього літа буде "спекотно", — підсумував радник мера Маріуполя.