Військовий розповів, як мотивувати українців воювати з ворогом

Читать на русском

Військовий розповів, як мотивувати українців воювати з ворогом

Військовий розповів , як мотивувати українців воювати з ворогом

Військовослужбовець "Фантом" заявив, що люди мають розуміти, що робитимуть і з чим можуть зіткнутися на фронті. На війні потрібно працювати зі своїм страхом, адже це може зберегти життя.

Мотивація рекрутів і мобілізованих має починатися з навчальних центрів. Людина має знати, що на полі бою її не залишать помирати. Про це "24 каналу" розповів боєць ЗСУ з позивним "Фантом".

За його словами, військовослужбовці з досвідом роблять усе, щоб мотивувати новачків. Вони діляться тим, що знаю, а також дають поради, які можуть врятувати життя. Також вони знайомлять людей із правилами та законами батальйонів.

"Такі закони війни, як не залишити "трьохсотого", зберегти максимально життя своїх підлеглих, навчити їх виживати — ці всі правила допомагають у мотивації. Тому що людина, яка ще не поранена і йде на бойові, точно знає, що за нею прийдуть, повернуться, не залишать помирати. Це дуже важливо — це мотивація", — сказав "Фантом".

За його словами, люди мають розуміти, що робитимуть і з чим можуть зіткнутися на фронті.

Також "Фантом" сказав, що людині на війні потрібно працювати зі своїм страхом, адже це може зберегти життя. Той, хто дуже боїться, може припуститися помилок, які призведуть до його смерті.

З іншого боку, як зазначив боєць, військові, які втратили страх, теж стають загрозою.

"Тому що вони вже не бояться загинути, і йтимуть на бій, навіть коли це не потрібно. Не завжди потрібно йти холоднокровно і "померти красиво". Дуже важливо виконати завдання, і як уже людина себе налаштує на це виконання завдання — це основне", — зазначив "Фантом".

За його словами, необхідно знайти "золоту середину". Коли людина розуміє, як залишитися живою, виконавши бойове завдання. Необхідні знання, які потрібні на війні: калібри зброї, "виходи" свої та ворожі, приблизні дистанції ураження артилерії, танків та іншого.

"Фантом" заявив, що особисто він змирився з тим, що перебуває на війні. Він знає, що може статися що завгодно.

"Особисто я, це трошки неправильно, змирився з тим, що я на війні і зі мною може статися що завгодно. Тому я все аналізував, діяв спокійно. Знадобиться це чи ні кожному бійцю, але ключові правила — це хто біля тебе, як прикривають, аналізувати і не робити зайвих рухів", — резюмував військовий.