Освітяни Гребінки зашили в 2-мільйонний контракт по м’ясу 30% маржі для екс-депутата

Відділ освіти Гребінківської селищної ради Київської області 13 лютого за результатами тендеру замовив ФОП Компанець Ірина Вікторівна постачання охолодженого м’яса у низку дитсадків і шкіл Білоцерківського району на 1,80 млн грн (без ПДВ). Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у навчальні заклади двічі на тиждень протягом дня після заявки дрібними партіями поставлятимуть охолоджене м’ясо. Воно повинно бути розфасоване в пакети із плівки або в обгорнуті плівкою лотки. Компанія завантажила декларації на курятину виробництва філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика», а також на свинину і яловичину виробництва ФОП Кудлай І. М. Товар оплачуватимуть протягом місяця після поставки.

Зокрема замовили куряче філе по 198 грн/кг. У Гребінках є супермаркет «Фора», а на сайті цієї мережі вагове філе без знижки та фасоване в обгорнуті плівкою лотки філе «Наша ряба» за знижкою зараз коштують однаково – 164 грн/кг, що на 17% дешевше.

Освітяни сусідньої Білої Церкви в січні замовили охолоджене філе з доставкою в навчальні заклади та післяоплатою протягом 10 банківських днів по 174 грн/кг, що на 12% дешевше.

Ще в Гребінки поставлять свинину по 267 грн/кг. У «Форі» вона коштує максимум 190 грн/кг за биток без кістки, що 29% дешевше. Інші частини без кістки зараз ще дешевші.

Освітяни Білої Церкви в січні замовляли охолоджену свинину із післяоплатою протягом 10 банківських днів по 195 грн/кг, тобто на 27% дешевше. А освітяни Василькова планують купити її з післяоплатою протягом місяця по 225 грн/кг, що на 16% дешевше від Гребінок.

Також замовили куряче стегно по 185 грн/кг і яловичину по 285 грн/кг. У «Форі» вагове стегно коштує 110 грн/кг без знижки, а фасоване в обгорнуті плівкою лотки стегно «Наша ряба» – 122 грн/кг за знижкою. Тобто магазинна ціна мінімум на 34% нижча.

Місцева підприємниця Ірина Компанець отримала замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Вона зареєстрована як ФОП у 2021 році. Із 2023 року натендерила 3,19 млн грн, виключно в нинішнього замовника та у чабанівського дитсадка «Дзвіночок».

Виробник свинини і яловичини ФОП Кудлай І. М. – це колишній депутат Київської облради Іван Миколайович Кудлай із Терезиного Білоцерківського району. Він є дядьком та бізнес-партнером депутата Білоцерківської міськради від партії «Слуга народу» Станіслава Доліда.