Що робить українофобка із ОПЗЖ Тетяна Плачкова в ефірі національного телемарафону?

Те, що народні депутати від партії «Опозиційна платформа – За життя» оперативно змінили будьонівки на мазепинки, нікого не дивує. Бліцкриг їхнім російським господарям не вдалося, а вішати на ліхтарних стовпах «вдячні» українці їх теж чомусь не стали. Тому вони очманіли і різко змінили риторику.

Це не стало несподіванкою – чого ще можна очікувати від наскрізь продажних людей, для яких мандат народного депутата України потрібен лише для поповнення своїх кишень? Але ось влада України, яка з екранів телевізорів вустами, зокрема й президента, щодня мовить про необхідність безкомпромісної боротьби з Росією, пробиває дно за дном. Тому що поруч із безперечно правильними словами робить приголомшливі речі.

Прикладів маса, але один з найсвіжіших і обурливих. У гостях національного телемарафону «Єдині новини» масово замигали ті самі люди, які в нормальних умовах мали б уже давно сидіти у в’язницях. За звинуваченням у державній зраді. Йдеться про представників парламентської партії, яка ще півроку тому чи не відкрито закликала до нашої країни Путіна. А її члени просували всі кремлівські наративи.

Серед цього сонму ОПЗЖешников, які «змінили шапки», привертає увагу народний депутат України Тетяна Плачкова. Яка поряд зі своїми колегами по проросійській п’ятій колоні оперативно і завчасно відлетіла з нашої країни за тиждень до повномасштабного вторгнення – 13 лютого.

Відсидівшись у Відні та зрозумівши, що бліцкриг не вдався, а її господарі не взяли Київ за три дні, як обіцяли, народний депутат повернулася на Батьківщину. Де поряд з іншими своїми соратниками заявила, що виходить із ОПЗЖ (яку на той час вже заборонили) і створює нову фракцію – «Відновлення України». І заразом змінила риторику, почавши активно розповідати про свою допомогу армії та засудження Росії, яку вона ще вчора вихваляла.

14.09.2022

Заодно змінилася мова на її офіційних сторінках у Фейсбук та Телеграм – якщо до кінця березня, коли вона ще сподівалася на диво, пости в соцмережах були російською, то з початку квітня, коли вже стало все зрозуміло, Тетяна Плачкова чомусь різко полюбила ненависну. "мову". Але це дрібниці на тлі всього, що відбувалося раніше. Говорить ця різка зміна мов тільки про її безпринципність, не більше.

Заодно вона трохи підчистила весь той бруд, який раніше лила в Україну – з його акаунтів зникли перепости Ківи та Рабіновича, які прямо змішували з лайном усе українське в Україні.

Та й президента, якого вона тепер похвалила, ще нещодавно Тетяна Михайлівна раніше не особливо жаліла.

14.09.2022

Проте сьогодні всі свої антиукраїнські вчинки Тетяна Плачкова вважає за краще обходити мовчанням. Начебто й не було в її ще недавньому минулому ефірів на відверто українофобських каналах, де вона слухняно повторювала всі мантри кремлівських пропагандистів про «єдиний народ», «фашистів та нацистів, які захопили владу в Україні», «народі Донбасу» тощо.

14.09.2022

Буквально за кілька місяців до повномасштабного вторгнення народний депутат України Плачкова активно просувала російські тези про відмову нашої країни від членства в НАТО:

14.09.2022

Із проросійської діяльності Тетяни Плачкової можна згадати багато чого. Але все це меркне на тлі вояжу фракції ОПЗЖ до Москви. У складі делегації була й Тетяна Плачкова.

Так, візит відбувся досить давно – у березні 2020 року. Поки голова делегації Віктор Медведчук зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, пересічні парламентарі, зокрема й Тетяна Плачкова, провели зустріч зі спікером Держдуми В’ячеславом Володіним.

14.09.2022

Цей візит викликав обурення у значної частини українського суспільства і в червні 2020 року Офіс генерального прокурора повідомив, що відкрив кримінальне провадження за фактом поїздки депутатів «Опозиційної платформи – За життя» до Москви.

Однак, як ви самі здогадуєтеся, це була кістка, яка мала заспокоїти найактивніших «націоналістів» – кримінальна справа закінчилася нічим.

Що у світлі подій останніх місяців дуже засмучує – дуже хотілося б з’ясувати, які саме вказівки російські господарі давали своїм українським прислужникам напередодні запланованої «спецоперації».

Тому що риторика членів ОПЗЖ практично один на один збігалася з риторикою російських пропагандистів – ті ж поливання брудом української армії, висміювання президента України, обплювання всього українського.

Минуло півроку після 24 лютого. Найбільш одіозні члени ОПЗЖ на кшталт Ківи втекли до Росії, де продовжують витирати ноги про свою країну, Медведчук потрапив у СІЗО, де має шанс згадати долю свого підзахисного Стуса. Деякі (у тому числі й один із господарів Тетяни Плачкової – Вадим Столар) втекли на Лазурне узбережжя, де з’явився так званий «батальйон Монако». А деякі, серед яких і вчорашня українофобка та глашатай «російського світу» Тетяна Плачкова, змінили шапки і стали дедалі активніше з’являтися в ефірах українського телебачення.

І не на заборонених каналах своїх соратників, а в ефірі національного телемарафону. Поки що вони дуже обережні у своїй риториці. Але сам факт появи на екранах телевізорів представників п’ятої колони, завдяки якій ми маємо сотні тисяч смертей, дивує. І це дуже м’яко сказано.

І – питання. Що роблять усі ці люди у студіях? Особливо якщо згадати про кримінальні справи щодо хоча б генерала Марченка, який захищає Миколаїв чи генерала Кривоноса, який організував оборону аеропорту Жуляни. Чого досягає українська влада всім цим? Судів Лінча? Це так необхідно воюючій країні?