"Укрзалізниця" встановила рекорд з вантажних перевезень за час війни

укрзалізниця

" Укрзалізниця " за 2023 рік встановила рекорд вантажних перевезень за час повномастшабної війни.

Про це заявив голова правління компанії Євген Лященко під час підсумкової зустрічі команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Важливим нашим досягненням цьогоріч є нарощення обсягів вантажних перевезень. Найвищої точки ми сягнули в листопаді – 14 млн тонн. Це абсолютний рекорд від початку широкомасштабного вторгнення. Зокрема, велика частина цих обсягів пішла саме на експорт", – сказав Лященко.

Він додав, що в 2023 році в компанії реконструювали 273 км колії, наразі продовжується відновлення локомотивного парку та вагонів, будується спеціальний рухомий склад для контейнерних перевезень.

"Окрім відбудови колій, ми активно працювали над відновленням інженерних споруд, а нашим окремим фокусом була також енергетична інфраструктура. Мало хто знає, але, окрім того, що Укрзалізниця – найбільший перевізник у країні, ми також є одним з найбільших операторів розподілу електроенергії. Нам вдалося відновити 28 тягових підстанцій. Від цього залежить не лише безперебійність нашої системи, а й безперебійність живлення низки підприємств і громад", – також розповів Лященко.

Також він нагадав про перезавантаження системи закупівель. Так, була змінена вся керівна команда управління закупівлями, а понад 70% річного обсягу операційних закупівель переведені на прямі договори з виробниками.

За 2023 рік "Укрзалізниця" очікує отримати 7 млрд грн чистого прибутку. Цьому, зокрема, мають сприяти, за словами Лященка, заходи з оптимізації оперативної діяльності, які компанія провела за минулий рік.

У найближчих планах "Укрзалізниці" на 2024 рік:

  • розробка стратегії компанії на 2025-2030 роки з залученням зовнішніх консультантів;
  • оновлення та імплементація антикорупційної програми в тісній співпраці з НАЗК;
  • підвищення ефективності закупівель та витрат;
  • збільшення обсягів вантажоперевезень, зокрема, максимальне використання можливостей українського морського коридору.

Автор: Галина Ялівець