У Держдепі розповіли, чому Сполучені Штати не захищають Україну від атак, як Ізраїль

Читать на русском

У Держдепі розповіли, чому Сполучені Штати не захищають Україну від атак, як Ізраїль

У Держдепі розповіли, чому Сполучені Штати не захищають Україну від атак, як Ізраїль

За словами спікера американського Державного департаменту Метью Міллера, у Вашингтона та Єрусалима партнерство триває десятиліттями, а з Києвом трохи інші відносини. Окрім того, США не хочуть вступати в конфлікт із Росією.

Сполучені Штати Америки не допомагають Україні перехоплювати ворожі дрони та ракети, як це було продемонстровано в Ізраїлі з кількох причин.

Про це розповів спікер Державного департаменту Метью Міллер під час брифінгу .

За його словами, він розуміє реакцію президента Володимира Зеленського на те, що західні союзники допомагають Єрусалиму, але не Києву. При цьому у Вашингтоні наголосили, що у країни різні відносини з тими союзниками, які перебувають у стані конфлікту.

"У нас є десятиліття партнерства з Ізраїлем у сфері безпеки, де ми надаємо їм пряму військову допомогу — не лише протягом двох років конфлікту, а й протягом десятиліть — і маємо тривалі, широкі зв’язки між нашими військовими та ізраїльськими військовими, що продовжуються десятиліттями" , — заявив Метью Міллер.

Представник Держдепу США особливо наголосив, що Ізраїль є основним союзником Вашингтона поза НАТО, а Україна перебуває у другому положенні. Все через те, що з Києвом за кілька місяців до початку війни не було підписано відповідної заяви.

Незважаючи на це, США намагаються допомогти Києву різним обладнанням, яке потрібне для захисту неба. Йдеться також про системи ППО Patriot.

"З огляду на те, що ми не перебуваємо у збройному військовому конфлікті з Росією, то потрібно було б від американських літаків перебувати в небі над Україною, відповідаючи на російські атаки. І ми не збираємося вступати у прямий збройний конфлікт з Росією", — додав Метью Міллер.

У Вашингтоні вважають, що зараз головне — не допустити збройного конфлікту між США та Росією, адже це призвело б до Третьої світової війни.