У РФ Липецький зоопарк подарував павичів окупантам, що воюють проти України

Читать на русском

У РФ Липецький зоопарк подарував павичів окупантам, що воюють проти України

У РФ Липецький зоопарк подарував павичів окупантам, що воюють проти України

Зоопарк російського Липецька вирішив відправити на фронт окупантам, які воюють проти України, двох павичів – самця та самку. Птахи мали "скрасити бойові будні" загарбників, проте росіяни в мережі розкритикували таку ініціативу й зоопарк у підсумку видалив публікації про передачу "гуманітарної допомоги".

Як повідомляють російські ЗМІ, директор Липецького зоопарку Олександр Осипов вирішив приєднатися до пропагандистського руху "Хто, якщо не ми". 28 квітня він передав пару павичів окупантам-мотострілкам "на пам’ять від усього колективу зоопарку".

Щоб  qhtidqdiqqtiqdzant

"Сподіваємося, що краса цих птахів скрасить бойові будні солдатів", – йшлося в повідомленні адміністрації зоопарку.

Щоб

30 квітня російські загарбники, які перебувають на фронті в Україні, отримали "гумдопомогу" і записали відеовідповідь, заявивши, що збираються побудувати для павичів на території табору спеціальний вольєр, щоб кожен окупант міг "ловити якесь повне умиротворення або навіть просто подумати і поспостерігати за красою".

Щоб

Однак через свою ініціативу зоопарк опинився в центрі скандалу. Росіяни не оцінили "благих намірів" зоопарку, дехто стурбувався долею птахів у зоні бойових зіткнень.

Щоб

Коли в коментарях під публікацією про передачу павичів окупантам накопичилося дуже багато критики та звинувачень, зоопарк вирішив видалити пост. Однак це викликало нові питання про те, куди поділися павичі.

Щоб

Офіційно Липецький зоопарк причини видалення постів поки що не пояснював.