На дому можна приготувати чимало розкішних страв. Ми розповідали, як запекти цілу курку особливо соковито. Тепер ділимося рецептом розкішних картопляних пиріжків.
Рецептом поділився кулінарний блогер з Німеччини на YouTube-каналі "Kochkunst und Genuss". За словами автора відео, це рецепт його дідуся з Угорщини. Вони такі смачні, що можна готувати хоч кожен день.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 100 мл молока
- 30 г вершкового масла
- 500 г картоплі
- часник
- цибуля
- 250 г шампіньйонів
- 250 г фаршу з яловичини
- 2 цибулини
- 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю.
- 60 г вершкового масла
- 200 мл вершків
- пучок петрушки
- мука
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Беремо три яйця, розбиваємо їх. Солимо, перчимо, змішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо половину склянки молока, щіпку орегано. Знову змішуємо і вливаємо розтоплене масло.
- Ставимо каструлю з водою на вогонь. Картоплю чистимо, нарізаємо на кубики, додаємо в каструлю. Солимо.
- Часник натираємо на тертці. Обсмажуємо його на рослинній олії. Додаємо нарізану кубиками цибулю.
- Обсмажуємо і додаємо розмарин. Потім додаємо фарш і, розбиваючи його лопаткою, обсмажуємо.
- Гриби нарізаємо на кубики. Відварену картоплю розминаємо на пюре. Коли воно трохи охолоне, вливаємо яєчну масу і вимішуємо.
- Додаємо до картоплі нарізану зелений цибулю. Вмішуємо, додаємо кукурудзяний крохмаль і також перемішуємо.
- На сковороді розтоплюємо 60 г вершкового масла. Обсмажуємо нарізані гриби. Додаємо нарізану цибулю та сіль. Обсмажуємо до прозорості цибулі і вливаємо вершки.
- Петрушку дрібно кришимо і додаємо до м'яса. Часник натираємо на тертці і додаємо до грибів. У гриби додаємо чорний перець, мускатний горіх.
- Висипаємо муку на робочу поверхню. Викладаємо велику ложку картопляної маси, розподіляємо її. У середину викладаємо трохи фаршу. Зверху кладемо шматочок вершкового масла і обережно загортаємо картоплю.
- Таким чином формуємо всі пиріжки. Обсмажуємо їх на олії до золотистої скоринки з обох сторін.
Подаємо пиріжки, поливши їх грибним соусом. Це неймовірно смачно, ситно і прекрасно. Також ми розповідали, як приготувати польський суп журек.