субота15 лютого 2025
swoboda.in.ua

Не гірше, ніж піца: цей цибульний пиріг здивує своїм смаком (відео)

Можна подати на сніданок або перекус.
Луковый пирог, который не уступает пицце, порадует вас своим вкусом! Не пропустите это видео!

Цибуля є популярним овочем в Україні. Її додають до супу, коли смажать м'ясо та готують на її основі випічку.

Саме рецептом останньої ми сьогодні і хочемо поділитися. Пиріг з цибулею готується просто, виходить ароматним і хрустким. А рецепт опубліковано на Instagram-сторінці "diana_ovinnikova".

Як приготувати цибульний пиріг

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • порей – 3 стебла;
  • твердий сир – 100 г;
  • сир Фета – 80 г;
  • вершки – 50 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • оливкова олія;
  • масло вершкове;
  • сіль/перец – за смаком;

Спосіб приготування:

1.Цибулину дрібно нарізати.

2.У сковороді розігріти оливкову та вершкову олію. Додати цибулю і тушкувати її на середньому вогні до золотистого кольору.

3. Порей розрізати вздовж навпіл. Дрібно нашаткувати. Додати до білого лука і тушкувати, поки він не стане м'яким (приблизно 10 хвилин). Посолити та поперчити за смаком.

4.Змастити форму вершковим маслом і покласти в неї тісто. Добре притиснути його до бортиків і обрізати зайве. Проколоти дно виделкою, покласти форму з тістом у холодильник.

5.Цибулю висипати в миску, додати сир, вершки та яйце, перемішати і довести до смаку (сіль/перец). Дістати тісто з холодильника. Вилити в нього начинку і рівномірно її розподілити.

6. Запікати в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці близько 40 хвилин, поки тісто не стане золотистим.