Цибуля є популярним овочем в Україні. Її додають до супу, коли смажать м'ясо та готують на її основі випічку.
Саме рецептом останньої ми сьогодні і хочемо поділитися. Пиріг з цибулею готується просто, виходить ароматним і хрустким. А рецепт опубліковано на Instagram-сторінці "diana_ovinnikova".
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1.Цибулину дрібно нарізати.
2.У сковороді розігріти оливкову та вершкову олію. Додати цибулю і тушкувати її на середньому вогні до золотистого кольору.
3. Порей розрізати вздовж навпіл. Дрібно нашаткувати. Додати до білого лука і тушкувати, поки він не стане м'яким (приблизно 10 хвилин). Посолити та поперчити за смаком.
4.Змастити форму вершковим маслом і покласти в неї тісто. Добре притиснути його до бортиків і обрізати зайве. Проколоти дно виделкою, покласти форму з тістом у холодильник.
5.Цибулю висипати в миску, додати сир, вершки та яйце, перемішати і довести до смаку (сіль/перец). Дістати тісто з холодильника. Вилити в нього начинку і рівномірно її розподілити.
6. Запікати в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці близько 40 хвилин, поки тісто не стане золотистим.