Енерготрейдер Ахметова почав торгувати зерном

уголь

Трейдингова компанія енергетичної групи "ДТЕК" Ріната Ахметова – D.Trading – почала торгівлю зерном.

Про це керівник трейдера Дмитро Маляр повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Перша угода, укладена на внутрішньому ринку, відкриває нову сторінку в історії компанії. Перша тисяча тон відвантажена клієнту. Це перший перший практичний крок компаніі в новому трейдінгову напрямку", – написав голова компанії.

Він додав, що офіс аграрного напрямку D.Trading вже працює в Одесі і займатиметься експортом зерна.

"Ми будемо надавати нові ринкові можливості виробникам сільхозпродукціі та працювати над розвитком експортного потенціалу", – зазначив Маляр.

Компанія "Д.Трейдінг" входить до холдингу ДТЕК українського мільярдера Ріната Ахметова. До останнього часу компанія займалася торгівлею енергетичними продуктами: електроенергією, газом, газовим конденсатом, вугіллям.

Читайте також: В Офісі президента розповіли про схему виведення мільярдів доларів за кордон під час війни через схеми з зерном

Як повідомлялося, наприкінці листопада Верховна Рада ухвалила за основу два законопроєкти, спрямовані на протидію "чорному експорту" зерна.

За оцінкою Бюро економічної безпеки (БЕБ), у січні-вересні 2023 року ризикові підприємства експортували зернові невідомого походження на 133,9 млрд грн, що становить понад 20% від загальної кількості.

З 11 листопада тижня Нацбанк на виконання рішення Кабміну зменшив зі 180 до 90 календарних днів граничні строки розрахунків за операціями з експорту аграрних товарів, а також змінив правила для експортерів зерна.

Автор: Михайло Орлюк